Til min mors fødselsdagspicnic sidste lørdag var det mig, der stod for kagen. Valget faldt på en chokoladekage med hindbær, en blanding
af sødt og friskt. Opskriften fandt jeg i bogen: Bær - 40 skønne opskrifter til
hele året af Pamela Gwyther. Jeg ændrede opskriften lidt undervejs, bl.a.
brugte jeg frosne bær i stedet for friske, selvom det jo egentlig er årstiden
for friske hindbær. Resultatet var en lækker chokolade med hindbærsmag som lige
passede til vores picnic.
Hindbær- og chokoladekage (min version)
175 g frosne hindbær
maizena
125 g mørk chokolade
225 g usaltet smør
5 æg
11/4 dl flormelis
3 dl hvedemel
1 tsk vanillesukker
Hvis du bruger frosne hindbær så husk, at de skal have et
opkog et par minutter. For at tykne den kogte hindbærmasse kan man evt. røre
lidt maizena op med lidt koldt vand og røre det i den varme hindbærmasse, til
den bliver tyk. Sæt ovnen på 160 grader. Smør en springform på 23 cm i
diameter. Knæk chokoladen i små stykker og kom den i en lille gryde sammen med
smørret. Lad det smelte ved svag varme. Når både smør og chokolade er smeltet,
røres det rundt og blandes godt. Æg og flormelis piskes til en god luftig
æggesnaps. Den håndvarme chokolademasse vendes forsigtigt i sammen med
hindbærmassen. Derefter vendes melet i og det hele røres forsigtigt rundt. Kom kagedejen i springformen. Bag den i ovnen i 35- 40 minutter. Drys lidt flormelis
over inden serveringen og pynt evt. med friske bær. Servers med cremefraiche eller
is.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar