tirsdag den 25. august 2015

Korsika - kulinariske oplevelser i det søde køkken

Hjemme igen efter en uges vandreferie på Korsika, kan jeg konstatere, at de mange kilometer op og ned af bjerge ikke haft betydning for vægten. Den er i hvert fald ikke blevet mindre. Men det skyldes måske de mange desserter, som jeg fik spist den uge.

Vores guider var glade for desserter og det smittede af på hele holdet, så de fleste spiste dessert hver dag. Og der var også masser af lækre ting at vælge imellem, ofte lavet med lokale produkter.

Kastanjer er en af de lokale specialiteter og de bruges f.eks. i kager. Ovenstående er det blevet til en kastanjemuffin serveret med vaniljesovs...

...og her en mere luksuriøs udgave serveret med kastanjeis. Det var lækkert, både isen og kagen.

Citroner bliver også brugt en del i det søde køkken på Korsika. Det giver altid lidt friskhed til desserten eller kagen. Her er det en citrontærte...

...og her er det citronsorbet serveret i en citronlikør (limoncello). Limoncelloen kommer oprindeligt fra Italien. Uha, den var god og frisk.

Og så var der jo turens store dessert-hit: Jordbærmelonsuppe med is. Den var også rigtig lækker og frisk.

Som man kan se, var der alle muligheder for at få tilfredsstillet sin søde tand, uanset hvor stor den måtte være. Hvis man ikke synes ovenstående desserter ser ud af så meget, så kan jeg berolige med, at det er muligt at få serveret nogle kæmpe isanretninger. Så selv den mest lækkersultne kan blive met.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar