søndag den 23. august 2015

Korsika - kulinariske oplevelser på vandreturene

Når man skal ud og vandre lange ture hver dag, så er det vigtigt med en god frokost. Og det fik vi sandelig også. Og vi havde selv frokosten med. Guiderne havde hver dag købt ind til frokost - lokale skinker, pølser og oste samt grønsager, brød, pesto, honning, lidt konserves m.m. Maden blev fordelt på os alle, så alle bar deres del af maden op til frokosstedet.

Vel ankommet til frokoststedet blev folk sat i sving med at skære kød,ost, brød og grønsager ud. Så kom den gule voksdug frem og en klippeblok, et fladt stykke jord, en trappe eller hvad der nu måtte være egnet blev brugt som bord. Uha, sådan en opdækning er himmelsk, når man er sulten efter flere timers vandring.

 Den trappeformede anretning

 Den aflange anretning

Den knoldede anretningNogle gange var vi så heldige, at vi kunne ende turen på en café inden hjemturen med bussen. Og på en af turene kom vi forbi et citronpresseri, hvor de lavede en rigtig dejlig frisk citronsaft. Som udgangspunt var det ren citronsaft. Så kunne man selv komme ekstra sukker og vand i eller evt. druesaft. Rigtig dejligt læskende på en varm dag.

Ja, og så var der jo lige den sidste dag, hvor vi skulle ud på en meget lang tur. Vi startede med at gå op og op og op i to timer. Det er hårdt, også selvom man holder pauser. Men endelig nåede vi toppen og kunne hvile ud. Og stor var begejstringen, da guiderne viste sig at have kold cola og lidt guf med som blev delt ud til de varme og svedige vandrere. Sjældent har en cola smagt så godt.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar