mandag den 23. juli 2012

Romeos drøm


Romeos drøm hedder denne opskrift…

…er det mon så Julie, man spiser – eller hvad? Måske var det bare hans yndlingsret, som han drømte om at dele med Julie. Nå, men opskriften har jeg fra en lille bog Arbejdernes Landsbank har udgivet med titlen: Det økonomiske køkken. Den er skrevet af Rolf Lund, som jo er kendt for at lave mad for fattigrøve. Om Romeo var fattig, kan jeg ikke huske – men det er under alle omstændigheder en lækker krydret variation af koteletter i fad.



Romeos drøm (min version)
(4 personer)
4 nakkekoteletter
basilikum
chili
salt, peber
4 gulerødder
50 g chorizo
1 stort løg
1 fed hvidløg
olivenolie
1 dåse hakkede tomater
100 g reven ost
Koteletterne bankes flade, krydres med basilikum, chili, salt og peber og brunes på panden. Koteletterne skæres derefter over, så der bliver 8 små. De lægges i et smurt ovnfast fad og steges ved 210 grader i 10 minutter. Gulerødderne rives, pølse og løg skæres i fine tern. Løg og pølse steges i olie, gulerødderne tilsættes og senere de hakkede tomater. Det hele krydres godt med basilikum, chili, salt og peber. Blandingen hældes over koteletterne. Drys reven ost øverst og sæt fadet i ovnen igen. Efter 20-25 minutter er retten færdig.

Note: Pasta er rigtig godt til denne ret. Men jeg havde besøg af Den Glade Murer og da han ikke er så vild med pasta, blev det kartofler i stedet. Og det var nu også godt. Og selvfølgelig fik vi også dagens salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar