lørdag den 12. december 2015

Portobellosvampe fyldt med gode sager - oksefars, soltørrede tomater og gorgonzola

Portobellosvampe kan serveres med mange slags fyld. Sidst jeg lavede portobellosvampe, var det med kødløst fyld. Se opskriften her. Denne gang har jeg fyldt svampene med oksefars smagt til med soltørrede tomater og gorgonzola. Det blev til en dejlig middagsret, der passer godt til den mørke årstid.



Portobellosvampe med farsfyld
(2 personer)
4 portobellosvampe
200 g oksefars
1 lille løg
olivenolie
2 soltørrede tomater
50 g gorgonzola
salt, peber

Hak løget fint. Rens forsigtigt portobellosvampene, brug f.eks. en bagepensel. Fjern stokken fra svampene og grav forsigtigt lamellerne ud med en ske. Hak indmaden og stokken fra svampene. Svits løgene i lidt olie på panden. Tilsæt oksefarsen og svits den, til den har fået farve. Tilsæt de hakkede svampe sammen med finthakkede soltørrede tomater og svits til det hele er blevet varmet igennem og svampestykkerne er faldet sammen. Krydr med salt og peber. Læg svampene i et smurt fad med den åbne side opad. Fyld farsfyldet i svampene og top med gorgonzola. Bag svampene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Serveres med dagens salat og evt. kartoffelbåde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar