Kartoffelfad i ovnen er for mig vintermad, som passer rigtig godt
til den kolde årstid. I denne opskrift blandes kartoflerne med rødløg og broccoli samt en god moden og blød rødkitost. Andre oste, f.eks. hvidskimmelost eller blå oste, kan også bruges.
Jeg ved ikke, hvordan I har det. Men jeg synes ofte, at kartofler i ovnen er meget lang tid om at blive møre i ovnen. Så i denne opskrift har jeg valgt at koge dem lidt først, så bliver ovntiden lidt kortere.
Kartoffelfad med broccoli, løg og rødkitost
(2 personer)
400 g kartofler
1 rødløg
olivenolie
salt
100 g broccoli
100 g rødkitost
salt, peber
paprika
Kartoflerne skrubbes godt og skæres i mindre stykker. Kom
dem i en gryde vand og kog dem fem minutter. Lad dem afdryppe. Skær rødløget ud
i grove stykker og vend kartoffelstykker og løgstykker med olie og salt. Bag
dem i ovnen ved 200 grader i en halv time.
Skyl broccolien. Brug den bedste del af stokken, som skæres
i stykker. Resten deles i mindre buketter. Når kartoffelfadet har været i ovnen
en halv time kommes broccolien ovenpå sammen med osten, der fordeles over fadet.
Sæt fadet i ovnen igen i ca. 10 minutter.
Serveres sammen med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar