torsdag den 25. januar 2018

Kartoffelfad med broccoli, løg og rødkitost

Kartoffelfad i ovnen er for mig vintermad, som passer rigtig godt til den kolde årstid. I denne opskrift  blandes kartoflerne med rødløg og broccoli samt en god moden og blød rødkitost. Andre oste, f.eks. hvidskimmelost eller blå oste, kan også bruges.

Jeg ved ikke, hvordan I har det. Men jeg synes ofte, at kartofler i ovnen er meget lang tid om at blive møre i ovnen. Så i denne opskrift har jeg valgt at koge dem lidt først, så bliver ovntiden lidt kortere.





Kartoffelfad med broccoli, løg og rødkitost
(2 personer)
400 g kartofler
1 rødløg
olivenolie
salt
100 g broccoli
100 g rødkitost
salt, peber
paprika

Kartoflerne skrubbes godt og skæres i mindre stykker. Kom dem i en gryde vand og kog dem fem minutter. Lad dem afdryppe. Skær rødløget ud i grove stykker og vend kartoffelstykker og løgstykker med olie og salt. Bag dem i ovnen ved 200 grader i en halv time.

Skyl broccolien. Brug den bedste del af stokken, som skæres i stykker. Resten deles i mindre buketter. Når kartoffelfadet har været i ovnen en halv time kommes broccolien ovenpå sammen med osten, der fordeles over fadet. Sæt fadet i ovnen igen i ca. 10 minutter.


Serveres sammen med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar