søndag den 16. november 2014

Mørke novemberdage og farsbrød med vildsvin

Det er godt nok gråt derude...

...i øjeblikket. Ikke noget der ligefrem kalder på lysten til at gå ud - og alligevel. Efter fire lange dage på  arbejdet med hjemkomst efter mørkets frembrud, så måtte jeg alligevel ud en tur i det grå vejr. Og jeg kom endda ud både fredag, lørdag og i dag.




Og selvom det både er gråt og mørkt og måske lidt vådt, så er det stadig ret mildt. Og så er det alligevel slet ikke så gråt, som man måske går og synes. I hvert fald ikke, hvis man går ud i skoven, hvor der stadig sidder gule og gyldne blade på træerne og lyser op i halvmørket.


Så fik jeg prøvet noget helt nyt på madfronten, nemlig vildsvinefars. Det blev brugt til et lækkert farsbrød, hvor der både er mad til flere dage og pålæg til madpakken. Og fryses ned kan det også. Man kan selvfølgelig sagtens lave farsbrødet med almindeligt svinefars, men vildsvinekødet gav lidt mere smag til kødet, synes jeg. Så det bliver nok ikke sidste gang jeg køber vildsvinefars.


Vildsvinefarsbrød
(4 personer)
400 g vildsvinefars
½ dl mælk
Sslt, peber
rosmarin
olivenolie
½ rødløg
100 g champignon
25 g hasselnødder, grofthakkede
40 g blå ost
Vildsvinefarsen røres sejt med salt. Derefter røres mælk, peber og rosmarin i farsen sammen med grofthakkede hasselnødder. Lad farsen hvile ½ time i køleskabet. Løget hakkes groft. Champignon renses og hakkes groft. Begge dele svitses i lidt olie på panden ca. 10 minutter. Et ildfast fad smøres og halvdelen af farsen lægges i bunden af fadet. Champignon- og løgblandingen lægges ud over farsen og den blå ost skæres i mindre stykker der lægges oven på. Til sidst kommes den anden halvdel af farsen ovenpå og det hele formes til et farsbrød. Bages i ovnen ved 200 grader i 50 minutter. Her har jeg serveret farsbrødet med rodfrugtrösti og rødkålssalat.


2 kommentarer:

  1. Hej Anne.

    Det ser lækkert ud med sådan et farsbrød. Det er måske et dumt sprgsmål, men hvordan bedømmer man, om "brødet" er gennemstegt?

    Bedste hilsner Gert

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gert,

      Hvis man vil være helt sikker på om kødet er gennemstegt, er det altid en god ide at bruge et stegetermometer. Temperaturen skal være på 75 grader.

      mvh
      Anne

      Slet