søndag den 21. juni 2015

Ovnfad med kartofler, blomkål og hamburgerryg



En uges ferie er slut, i morgen starter hverdagen igen. Om jeg er klar til det? Nej, ikke helt. Heldigvis venter der mere ferie forude, nemlig i midten af august. Der er længe til, kan man måske synes. Men så længe vejret ikke er så ferieagtigt, så gør det jo ikke noget. Dvs. lige nu er det faktisk rigtig dejligt, jeg sad endda på altanen og spiste aftensmad. Man må jo nyde, de øjeblikke der kommer.



Der var lige et par ting i køleskabet, der kaldte på at blive brugt. Så aftenens middag blev en rigtig Stop-spild-af-mad-middag. Jeg fandt bl.a. en rest kartofler, en rest blomkål og et stykke hamburgerryg og det kom der så en god ovnret ud af.



Ovnfad med kartofler, blomkål og hamburgerryg
(1 person 2 dage eller 2 personer 1 dag)
175 g kartofler
100 g blomkål
½ rødløg
150 g hamburgerryg (skinke kan også bruges)
2 æg
1 dl hytteost
1 dl mælk
salt, peber
1 bdt ramsløg (andre krydderurter kan bruges)
50 g revet ost

Kartoflerne koges og skæres i tern. Blomkålen deles i små buketter. Rødløget hakkes groft. Hamburgerryggen skæres i tern. Et ildfast fad smøres og hamburgerryg og grønsager kommes i. Æggene piskes med hytteost, mælk, salt og peber. Ramsløgene hakkes eller klippes i små stykker og blandes i æggemassen og det hele hældes over grønsager og hamburgerryg. Til sidst drysses med revet ost. Bages i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter. Serveres med dagens salat.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar