fredag den 26. juni 2015

Nemt tilbehør til pølser med kartofler og peberfrugt

Dejligt, at det nu er fredag aften og weekend. Skolebørnene har vist også fået sommerferie, selvom vejret stadig ikke helt er klar over, at det faktisk er sommer. Sådan en fredag aften er det nogle gange rart med nem og enkel hverdagsmad. Har man et par gode pølser og nogle kartofler, så er her et forslag til nemt og enkelt tilbehør. Inspirationen fik jeg fra Hjemme hos Zenia.

I morgen skal jeg til Kulinarisk Sydfyn - som er et megastort madmarked i Svendborg. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Ses vi?Pølser serveret med kartofler og peberfrugt
200 g kartofler
olivenolie
100 g rød peberfrugt
hvidløg
1 dl skyr, creme fraiche, kvark eller hvad du nu bruger
½ bdt persille (hvis det er stort – ellers et helt bundt)
citronsaft
1 tsk sennep
salt, peber
150 g pølser efter eget valg

Vask kartoflerne, skær det grimme af og skær dem ud i både. Vend dem med olie og salt og bag dem i ovnen ved 220 grader omkring 45 minutter. Hak det halve af persillen. Vend den i skyr, eller hvad du nu har valgt til dressingen, sammen med salt, peber, sennep og citronsaft. Når kartoflerne mangler ca. et kvarter, steges pølserne på panden ved ikke for høj varme. Peberfrugten skæres i strimler og svitses i lidt olie på panden sammen med hvidløg. Når kartoflerne er færdige blandes de med peberfrugt, hvidløg og persille. Serveres til de stegte pølser sammen med dagens salat. Nemt og enkelt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar