Dejligt, at det nu er fredag aften og weekend. Skolebørnene har vist også fået sommerferie, selvom vejret stadig ikke helt er klar over, at det faktisk er sommer. Sådan en fredag aften er det nogle gange rart med nem og enkel hverdagsmad. Har man et par gode pølser og nogle kartofler, så er her et forslag til nemt og enkelt tilbehør. Inspirationen fik jeg fra Hjemme hos Zenia.
I morgen skal jeg til Kulinarisk Sydfyn - som er et megastort madmarked i Svendborg. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Ses vi?
Pølser serveret med kartofler og
peberfrugt
200 g kartofler
olivenolie
100 g rød peberfrugt
hvidløg
1 dl skyr, creme fraiche, kvark
eller hvad du nu bruger
½ bdt persille (hvis det er stort
– ellers et helt bundt)
citronsaft
1 tsk sennep
salt, peber
150 g pølser efter eget valg
Vask kartoflerne, skær det grimme
af og skær dem ud i både. Vend dem med olie og salt og bag dem i ovnen ved 220
grader omkring 45 minutter. Hak det halve af persillen. Vend den i skyr, eller
hvad du nu har valgt til dressingen, sammen med salt, peber, sennep og
citronsaft. Når kartoflerne mangler ca. et kvarter, steges pølserne på panden
ved ikke for høj varme. Peberfrugten skæres i strimler og svitses i lidt olie
på panden sammen med hvidløg. Når kartoflerne er færdige blandes de med
peberfrugt, hvidløg og persille. Serveres til de stegte pølser sammen med
dagens salat. Nemt og enkelt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar