Uhm, det er aspargestid…
… og jeg elsker grønne asparges. Heldigvis kan man købe
lokalt dyrkede asparges her hvor jeg bor, frem for udenlandske asparges i
supermarkederne. De er godt nok billigere i supermarkedet, men jeg vil nu gerne
støtte den lokale avler. Denne gang blev de brugt til en lækker cremet risotto
sammen med spinat. Opskriften er fra bogen ”Vegetarisk vellyst” af Tina
Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen.
Risotto med asparges og spinat
(2 personer)
100 g løg
olivenolie
2 dl risottoris
1 dl hvidvin
7,5 dl grønsagsbouillon
250 g asparges
50 g babyspinat
25 g friskrevet parmesanost
hvidløg
salt, peber
fintrevet skal af en halv økologisk citron
Pil og hakket løget. Svits løgternene i olie i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt risene og lad dem stege med et par minutter. Hæld
hvidvin over risene og lad det koge helt ind. Rør rundt imens. Tilsæt derefter
2-3 dl kogende grønsagsbouillon og rør rundt. Lad nu risene koge ved middel
varme, rør rundt en gang imellem og tilsæt mere bouillon efterhånden som risene
suger væden til sig. Risene skal være cremede. Knæk enderne af aspargesene.
Skyl dem og skær dem i stykker på 2-3 cm. Kom dem i risottoen, når den har kogt
ca. 15 minutter. Skyl spinaten godt og rør den i risottoen, når risene er
næsten møre, men stadig har bid. Rør forsigtigt rundt, til spinaten er faldet
sammen. Smag risottoen til. Vend halvdelen af parmesanosten i risottoen, tilsæt
finthakket hvidløg, salt og peber. Server dagens salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar