tirsdag den 2. juni 2015

Risotto med asparges og spinat

Uhm, det er aspargestid…

… og jeg elsker grønne asparges. Heldigvis kan man købe lokalt dyrkede asparges her hvor jeg bor, frem for udenlandske asparges i supermarkederne. De er godt nok billigere i supermarkedet, men jeg vil nu gerne støtte den lokale avler. Denne gang blev de brugt til en lækker cremet risotto sammen med spinat. Opskriften er fra bogen ”Vegetarisk vellyst” af Tina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen.



Risotto med asparges og spinat
(2 personer)
100 g løg
olivenolie
2 dl risottoris
1 dl hvidvin
7,5 dl grønsagsbouillon
250 g asparges
50 g babyspinat
25 g friskrevet parmesanost
hvidløg
salt, peber
fintrevet skal af en halv økologisk citron

Pil og hakket løget. Svits løgternene i olie i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt risene og lad dem stege med et par minutter. Hæld hvidvin over risene og lad det koge helt ind. Rør rundt imens. Tilsæt derefter 2-3 dl kogende grønsagsbouillon og rør rundt. Lad nu risene koge ved middel varme, rør rundt en gang imellem og tilsæt mere bouillon efterhånden som risene suger væden til sig. Risene skal være cremede. Knæk enderne af aspargesene. Skyl dem og skær dem i stykker på 2-3 cm. Kom dem i risottoen, når den har kogt ca. 15 minutter. Skyl spinaten godt og rør den i risottoen, når risene er næsten møre, men stadig har bid. Rør forsigtigt rundt, til spinaten er faldet sammen. Smag risottoen til. Vend halvdelen af parmesanosten i risottoen, tilsæt finthakket hvidløg, salt og peber. Server dagens salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar