Her er tærteopskriften sådan som jeg lavede den:
Tærte med bacon, champignon og tomat
(4 personer - eller 2 personer i to dage)
Dej:
75 g smør
50 g rugmel
150 g hvedemel
1 tsk salt
75 kvark
Fyld:
150 g bacon i tern
200 g champignon i kvarte
1 dl kvark
100 g revet ost
100 g cherrytomater i halve
Peber
Dejen samles, enten i en foodprocessor eller med hånden. Tilføj evt. mere kvark, hvis den ikke vil hænge sammen. Ælt den sammen og sæt den i køleskabet i 1 time. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Forbages i 15 min. ved 175 grader.
Imens steges bacon gylden, champignon tilsættes og steger med et par minutter. Æggene piskes sammen, blandes med kvark, ost og peber. Bacon, champignon og tomater vendes i og det hele kommer op i tærten. Derefter bages tærten yderligere 30 min. ved 175 grader.
Råkosten blev lavet af groft revet gulerødder og æble samt citronsaft.
Og så er det dejligt at tænke på, at i morgen når jeg kommer sent hjem fra arbejde, så har jeg en lækker tærte, der bare lige skal i mikroen og så er aftensmaden klar.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar