mandag den 23. august 2010

Vandreture omkring Bidstrup Gods og Voer Mølle

Søndag d.15. august var den glade murer (kæresten) og jeg på tur i skovene ved Bidstrup Gods. Et dejligt naturområde der ligger mellem Hammel, Hadsten og Langå.

Voer Mølle

Godset har i samarbejde med Dansk Naturfredningsforening lavet tre ruter i området, en gul, en blå og en rød. Og vi skulle selvfølgelig prøve dem alle tre. Vi tog den gule først med udgangspunkt ved Voer Mølle. Stien gik op og ned langs ådalen, området var vokset godt til, så det var ikke meget man så til åen. Bortset fra da vi krydsede den på en hyggelig (og lidt ustabil) lille bro.


Anden rute var den blå og vi gik både gennem skov og langs mindre kornmarker. Man havde benyttet sig at det gode vejr og havde sendt en kæmpe mejetærsker ud for at høste på de små marker og det var også ret hurtigt klaret, det var ikke mange gange, den skulle køre frem og tilbage. Da vi nåede til godset, vendte vi om og gik tilbage. De var i øvrigt i disse skove, at den sidste Nørrejydske ulv blev skudt i 1769.

Hindbærrene var desværre alle sammen tørret ud, et trist syn.

Så var det frokosttid og vores madpakke blev fortæret ved lystfiskernes bord og bænke ved Lilleåen. Et dejligt spisested, hvor man kunne sidde og se vandet løbe forbi, men på grund af en meget ivrig plæneklipper i haven på den anden side af åen, var det svært at høre vandet.


Så snuppede vi til sidst den røde rute, hvor vi kom ud af skoven og fulgte vejen gennem flere marker og tilbage gennem skoven.


Jeg holder utrolig meget af kornmarkerne lige nu, hvor de står gyldengule og ser så danske ud. August er en sjov tid. På den ene side er det egentlig stadig sommer, på den anden side kan man jo godt mærke, at efteråret er på vej. Man kan se det på kornmarkerne, på træerne og planterne der begynder at se lidt trætte og en smule visne ud. Dejligt fordi det trods alt stadig er sommer (næsten) og vemodigt fordi det snart er forbi.


På det sidste stykke vej gennem skoven lykkedes det os at komme væk fra ruten. De røde pile var nemlig placeret, så man bedst gik ruten den ene vej og nu havde vi valgt den anden vej og så var det nogle gange lidt svært at orientere sig. Men vi kom dog tilbage på rette spor igen og kunne afslutte dagens tredje tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar