Hvis man kan lide lidt grove og rustikke boller, hvor der er noget at tygge på, så er denne opskrift måske værd at prøve. Bollerne får en god smag fra hvedekerner, æbler og valnødder.
Grove boller med æbler og valnødder
(15 stk)
50 g gær
1 dl mælk
2 dl æblejuice
2 dl knækkede hvedekerner
½ dl olie
1 lille æble skåret i tern
30 g valnødder
100 g fuldkornshvedemel
100 g speltmel
ca. 200 g hvedemel
Mælk, æblejuice og hvedekerner kommes i en gryde og gives et opkog. Man kan evt. lade dem koge 3-5 minutter, hvis man ønskerne hvedekernerne mere bløde. Derefter køles det hele af til ca. 37 grader. Gæren røres i og derefter grofthakkede valnødder og æble i tern. Så røres først fuldkornshvedemel og derefter speltmel i. Og til sidst så meget hvedemel som dejen kan tage, uden at den bliver alt for tør. Dejen æltes godt og sættes derefter til hævning en time. Formes til boller af passende størrelse, som derefter efterhæver ca. en halv time. Inden bollerne sættes i ovnen pensles det med lidt pisket æg. Og så i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar