En enkel, nem og hurtig hverdagsret med kylling, lidt grønsager og krydderi, det fandt jeg i Spis Bedre nr. 2 2011. Opskriften i bladet var ganske vidst med kalkun, men jeg lavede den med kylling i stedet. Tilbehøret blev ris og en salat med mango. Måske ikke lige den mest fantastiske ret, men en god afveksling i hverdagen.
Kylling i cremet marsalasovs (min version)
(2 personer)
200 g kylling skåret ud i mindre stykker
1 spsk olie eller smør
½ squash
1 lille løg
salt, peber
1 tsk garam masala
4 tørrede abrikoser
1 dl piskefløde eller 1 dl mælk og 1 spsk flødeost
Svits kødet i en gryde i olie eller smør. Hak løg og squash og lad det svitse med. Drys garam masala over og vend rundt. Klip abrikoserne ud i små stykker og kom dem i gryden sammen med fløde og 1 dl vand. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Serveres med ris.
Dagens salat blev lavet af iceberg, tomater, rød peberfrugt og mango – det hele skåret ud i små stykker. Og denne gang blev det uden dressing, det kan jeg godt lide ind imellem.
Troede lige, at marsalasovs var en sovs med den italienske hedvin marsala - var sikker på, at den sådan sovs kun kunne være et hit, og forstod derfor ikke din bemærkning om retten, indtil jeg så ingredienslisten :)
SvarSletKh Nadia
Ja, der havde lige sneget sig en lille stavefejl ind. Beklager du blev skuffet. Jeg synes også at en opskrift med hedvinen marsala kunne have været spændende.
SvarSlet