onsdag den 21. december 2016

To slags konfekt med marcipan - tranebærnøddekugler og valnøddestykker

Den anden dag skrev jeg om årets opskrifter på konfekt med dadler. I dag kommer der så et par opskrifter på konfekt med marcipan. Der er både tranebærnøddekugler med hvid chokolade og ristede nødder og mere traditionelle firkanter med marcipan og nougat, dog med en utraditionel karamelliseret valnød på toppen.


Og så vil jeg ønske jer alle en god jul. Dette indlæg bliver nemlig det sidste på denne side af julen. I morgen venter en lang arbejdsdag og fredag drager Datteren og jeg til Sønderjylland for at holde jul med familien. Tranebærnøddekugler
(25-30 stk)
150 g blandede hasselnødder og mandler
75 g tørrede tranebær
200 g marcipan
150 g hvid chokolade

Start med at hakke nødder og mandler forholdsvis fint. Rist dem på en tør varm pande, til de bliver gyldne. Det giver en dejlig smag. Lad de finthakkede nødder og mandler afkøle. Hak tranebærrene fint og bland dem med marcipanen. Form marcipanmassen til kugler. Smelt den hvide chokolade i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Vend først kuglerne i chokolade, derefter i de ristede nødder/mandler. Sæt konfekten til afkøling.


Valnøddestykker
(20 stk)
20 pæne valnødder
20 g smør
2 spsk sukker
2 spsk ahornsirup
½ tsk salt
150 g marcipan
100 g nougat
100 g mørk chokolade

Først skal valnødderne karamelliseres. Rist valnødderne gyldne på en tør varm pande. Tilsæt smør, sukker ahornsirup og salt og lad det smelte ved svag varme. Vend valnødderne forsigtigt rundt og tag dem op efter 2-3 minutter. Derefter lægges valnødderne over på et stykke papir og køler af.

Rul marcipanen ud til en firkant. Rul nougaten ud i tilsvarende størrelse. Rul den evt. ud mellem to stykker film. Læg nougatstykket oven på marcipanstykker. Læg det derefter i køleskabet en times tid, til nougaten ikke længe er blød. Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Pensl nougat-marcipanstykket med chokolade i et godt lag. Fordel valnøddestykkerne ud over, sådan at du kan skære 20 små firkanter med et stykke valnød på hvert stykke.

2 kommentarer:

 1. De tranebærnøddekugler ser rigtig lækre ud. Det kan være, vi skal prøve dem i år. Af og til er det rart med lidt nyt til julens slikfad. Rigtig glædelig jul.

  Venlig julehilsen
  Inge V.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge,

   De er nemlig rigtig gode de tranebærnøddekugler. Og ja, det er dejligt at prøve noget nyt.
   Rigtig glædelig jul til dig også.

   mvh
   Anne

   Slet