søndag den 6. november 2011

Græsk valnøddebrød

Denne opskrift på valnøddebrød er en af de bedste jeg har prøvet og derfor er jeg vendt tilbage til den mange gange gennem årene. Brødet er rigtig godt til en ostemad. Opskriften har jeg klippet ud af et ugeblad for længe siden og den skulle stamme fra en lille restaurant på en græsk ø, deraf navnet.

Græsk valnøddebrød – min version
30 g gær
¼ l lunkent vand
1 tsk salt
3 spsk olivenolie
1 dl yoghurt eller A38
200 g fuldkornshvedemel
50-100 groft hakkede valnøddekerner
300-350 g hvedemel
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt, olivenolie og yoghurt/A38. Rør fuldkornsmelet og valnøddekerner i og ælt den derefter med så meget hvedemel, som den kan tage. Den skal være blank og smidig uden hænge i bordet eller hænderne. Lad dejen hvile lunt og tildækket ca. 1 time. Efter hævningen æltes dejen let igennem og formes til et brød. Brødet lægges på en bageplade, pensles med æg og drysses evt. med hakkede valnødder, der klappes lidt ned i dejen. Efterhæver ca. ½ time. Bages lidt under midten af ovnen ved 225 grader i 30-40 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar