Kartoffelbunden uden fyld
Kartoffelbunden med fyld
Kartoffelbund med rodfrugter – min version
(2 personer)
ca. 300 g kartofler
1 porre
2 æg
½ bdt persille
paprika
timian
salt, peber
75 g revet ost
200 g gulerødder
200 g persillerod
25 g mandler
2 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
tørret rosmarin
Kartoflerne rives groft og porren hakkes fint. Kartofler og porrer blandes med æg, persille og krydderier i en skål. Kartoffelmassen fordeles i et smurt ildfast fad, jeg brugte et tærtefad. Sættes i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. Gulerødder og persillerødderne skæres i grove tern, mandlerne hakkes groft. Olivenolie, hvidvinseddike og rosmarin røres sammen og kommes i et ildfast fad. Grønsager og mandler vendes her i. De bages med i ovnen de sidste 20-25 minutter. Når rodfrugterne sættes i ovnen kommer man samtidig revet ost på kartoffelbunden. Hvis den bliver for mørk lægges stanniol over. Ved serveringen hældes rodfrugtblandingen oven på kartoffelbunden. En blanding af cremefraiche og sennep kan evt. serveres til sammen med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar