Ja, jeg kan lige så godt indrømme det. Pastagratin under mange forskellige former er noget der ofte bliver lavet her hos os. Det er der flere grunde til: Det er nemt at lave til to dage, man kan putte mange forskellige ting i og retten egner sig derfor godt til oprydning i køleskabet og Stop-spild-af-mad. Og både Datteren og jeg synes at det smager godt. Ideen til denne udgave har jeg fra bogen Grønne retter af Jan-Friis Mikkelsen. I bogen er det en vegetarret, men jeg kom en pakke serranoskinke i og det var ikke dårligt. Og så lavede jeg en osteblanding i stedet for fløde til at give den cremede konsistens.
Pastagratin med champignon og aubergine – min version
(3 personer)
150 g fuldkornspasta
½ løg
1 fed hvidløg
olivenolie
250 g champignon
½ aubergine
1 pakke serranoskinke
75 g revet ost
150 g hytteost
1 dl fløde 9%
paprika
salt, peber
1 bdt persille
Pastaen koges efter anvisningen på pakken. Løg og hvidløg hakkes. Olien opvarmes på en pande og løg og hvidløg svitses i ca. 5 minutter. Champignonerne renses, skæres i skiver og tilsættes og der svitses yderligere fem minutter. Blandingen tages af panden og sættes til side. Auberginen skæres ud i små tern og steges gyldne i lidt olie 5-6 minutter. Skinken deles i små stykker og steges med de sidste par minutter. Den kogte pasta blandes med de to slags grønsagsfyld. Og så til det cremede: 50 g revet ost hakkes fint i en blender eller foodprocessor. 150 g hytteost blendes med og til sidst tilføjes 1 dl fløde. Ostemassen vendes med pasta og grønsager samt hakket persille, paprika, salt og peber. Det hele hældes over i et smurt ovnfast fad og de sidste 25 g revet ost fordeles oven på. Bages ved 190 grader i 30 minutter.
Gratinen blev serveret med dagens salat: Det er ikke tang, der er i salaten med rød grønkål!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar