Et let aftenmåltid med nudler, spidskål og spejlæg.
Dejlig let mad uden kød og nemt og hurtigt at lave.
Opskriften fandt jeg i Alt For Damerne. Jeg fulgte stort set opskriften, men
tilføjede nogle soyaristede mandler jeg havde lavet for at give lidt knas til
retten. Soyaristede mandler kan man finde opskrifter på flere steder på nettet
f.eks. her eller her.
Nudler med spidskål og spejlæg – min version
(2 personer)
1/3 spidskål
½ bdt. forårsløg
1 fed hvidløg
frisk eller tørret chili (for mit vedkommende blev det
tørret)
1 spsk neutral olie
2 spsk østerssovs
1 spsk semsamolie
¼ dl vand
4 æg
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Snit spidskålen
fint og skær forårsløg i skiver. Hak hvidløg og evt. frisk chili fint. Varm en
wok op med 1 spsk olie og kom hvidløg, chili og spidskål i. Tilsæt østerssovs,
sesamolie og vand og rør det sammen. Vend nudlerne i og kom forårsløg i til
sidst sammen med soyaristede mandler. Steg spejlæggene på begge sider og læg dem oven på grønsagsnudlerne ved
serveringen. Som tilbehør havde jeg lavet en råkost med revet rødbede, revet
pastinak og ananas, en rigtig god kombination, jeg ikke havde prøvet før. For
at få den til at passe til den krydrede mad lavede jeg en dressing af
sesamolie, lidt stødt ingefær, lidt soja og ananassaft. Det er ikke sidste gang
at den kombination bliver brugt.
Hvor ser det lækkert ud, Anne :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe