...lave en masse lækker konfekt, som jeg skal have med til juledagene hos min søster. Som altid havde jeg købt rigeligt ind af både det ene og det andet og meget blev da også brugt.
Det nye i år var daddelkugler. Dem lavede jeg to slags af og opskrifterne får I her. Resten af opskrifterne får I i morgen.
Daddelkugler med appelsin og jordnøddesmør
(ca. 28 stk.)
200 g friske dadler
150 g mandler
appelsinskal fra en halv økoappelsin
appelsinsaft
1 spsk peanutbutter
kakaopulver
Mandlerne hakkes ret fint. Dadlerne hakkes og blendes sammen
med dadler. Appelsinskal- og saft tilsættes sammen med peanutbutter. Det hele
blandes godt og formes til kugler. Tril kuglerne i kakao og sæt dem i
køleskabet.
Daddelkugler med nødder
(ca. 28 stk)
200 g dadler
100 g hasselnødder
1 lille teske nøddebalsamico
hvid chokolade
100 g finthakkede hasselnødder og mandler
Start med at riste nødderne i ovnen. Rist dem ca. 10-15
minutter ved 200 grader. Men ikke så længe, at de bliver for mørke. Tag dem ud
af ovnen og gnid skallerne af. Hak derefter nødderne. Blend dadlerne med
nødderne og nøddebalsamico. Form massen til små kugler og stil dem koldt. Hak
hasselnødder og valnødder fint. Smelt den hvide chokolade i vandbad eller
mikroovnen og vend kuglerne først i chokolade og derefter i de finthakkede nødder.
Stil atter kuglerne koldt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar