...og fik i den anledning set tredje del af "Hobbitten". Den skulle jeg nu altså også se. Jeg har været Tolkien-fans siden 70-erne, hvor jeg læste "Ringenes Herre" første gang. Jeg var vild med fantasy den gang og der fandtes ikke ret meget ud over Tolkien og C. S. Lewis's Narnia-bøger.
Jeg kan stadig godt lide en god fantasy-historie og jeg har set "Ringenes Herre"-filmene mange gange. Faktisk blev jeg så grebet af de fantastiske landskaber der er i filmene, at jeg i 2006 rejste rundt i New Zealand i seks uger sammen med min datter. Og vi besøgte nogle af de forskellige locations fra filmene, det var en ret fantastisk oplevelse. (New Zealand er nu et fantastisk land - Ringenes Herre eller ej).
Jeg ved ikke hvor meget en hobbit ville sætte pris på nedenstående ret. Men omvendt elsker de jo mad, så de havde nok spist den med glæde. Opskriften er fundet i bogen Fedtfattig mad med 3 ingredienser af Sandra Leigh Draznin. Jeg ændrede den til en mere nordisk udgave smagt til med timian i stedet for ingefær og soja.
Kylling med porrer og soltørrede tomater
(1 person 2 dage eller 2 personer 1 dag)
2 kyllingebryster
2 porrer
25 g soltørrede tomater
2 dl hønsebouillon
frisk eller tørret timian
salt, peber
majsstivelse
parmesanost
Snit de rensede porrer i mindre
stykker. Læg dem i bunden af en pande sammen med fintsnittede soltørrede
tomater og hakket timian. Hæld bouillon på og giv det et opkog. Læg kyllingebrysterne
på og lad det koge under låg i ca. 15 minutter. Tag kylling og grønsager op og
hold dem varme. Jævn sovsen med majsstivelse og smag den til med salt og peber.
Kan serveres med dagens salat samt pasta eller brød. Hvis I synes pastaen ser lidt underlig
ud, så er det fordi jeg har brugt pasta lavet af sorte bønner. Det fungerer
fint og smager udmærket.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar