...fra weekendens projekt, får I i dag. Nogen Mette Blomsterberg bliver jeg aldrig, det er jeg alt for utålmodig til. Men bare konfekten smager godt og ser nogenlunde ud, så er jeg sikker på, at både jeg selv og familien bliver tilfredse med resultatet.
Alle gæster på bloggen ønskes
en rigtig glædelig jul
Marcipansnitter med chokoladetrøffel
350 g marcipan
200 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
2 spsk meget stærk kaffe
50 g blød smørbar nougat - lad den evt. stå fremme i stuetemperatur
hasselnødder
Marcipanen rulles ud og lægges i bunden af en rugbrødsform, så den dækker hele bunden. Chokoladen hakkes fint. Piskefløden koges op i en gryde, fjernes fra varmen og den finthakkede chokolade røres i. Kaffen tilsættes. Nougaten smøres ud over marcipanen. Hæld chokolademassen over og smør den godt ud over nougatlaget. Sæt formen i køleskabet og lad det hele stå koldt til næste dag, hvor marcipansnitterne skæres ud i tern .
Marcipan med svesker i madeira
(ca. 25 stk)
8-10 svesker
3 spsk madeira
250 g marcipan
150 g mørk chokolade
15 pecan- eller valnødder
Hak sveskerne og lad dem trække i madeiraen en time. Ælt marcipanen i. Form marcipanen til to lange pølser, der skæres i mindre stykker. Form stykkerne til små tykke pølser. Lad dem stå koldt en times tid. Del pecannødderne i to. Smelt chokoladen og dyp marcipanstykkerne i.chokoladen. Tryk forsigt en halv pecannød ned i hvert stykke.
Rocky Road – børneudgaven
150 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade
50 juleskumfiduser, klippet i små
stykker
50 g saltede peanuts
Den mørke chokolade smeltes i vandbad eller mikroovn.
Bagefter smeltes den hvide chokolade på samme måde. Den mørke chokolade smøres
ud på et stykke bagepapir og den hvide chokolade blandes i. Skumfidusstykker og
peanuts blandes i og det hele stilles koldt. Når chokoladen er stivnet, skæres
eller brækkes den i passende stykker.
Rocky Road – voksenudgaven
Rocky Road – voksenudgaven
200 g mørk chokolade
50 g mandler
25 g tørrede abrikoser, klippet i mindre stykker
25 g tranebær
tørret solbær til pynt
Mandlerne ristes 3-4 minutter på
en varm tør pande. Afkøles.Den mørke chokolade smeltes i vandbad eller
mikroovn. Chokoladen smøres ud på et stykke bagepapir, mandler og tørret frugt
blandes sammen med chokoladen. Til sidst drysses med tørret solbær. Lægges
koldt. Når chokoladen er stivnet, skæres eller brækkes den i passende stykker.
Kære Anne. Nogle af mine allerbedste juleminder fra min barndom var når vi besøgte jer i juledagene og jeg fik lov at smage det helt vilde konfekt og de småkager du selv havde bagt. Jeg er glad for at jeg har fundet din blog. Rigtig godt nytår til dig og dine. Kærlig hilsen Mona
SvarSletKære Mona,
SletHyggeligt at du fandt mig her på min blog :-)
Ja, det med julekonfekt har jeg gjort i rigtig mange år. Til gengæld bliver det ikke til så meget med småkagerne mere.
Har du lyst til yderligere kontakt, så er du velkommen til at sende en mail.
Godt nytår og kærlig hilsen
Anne