Forårsagtig kyllingesalat med mango og asparges (min
version)
(4 personer)
400 kogt kyllingekød
1 lille hjertesalathoved
½ rødløg
groft salt
peber
1 stor mango
400 g grønne asparges
saft og skal af en citron
2 tsk dijonsennep
4 spsk olivenolie
mynteblade
75 g salatost
Skær løget i tynde skiver eller hak det fint, hvis du –
ligesom jeg – skal have dine rå løg i meget små portioner. Bland løget med
groft salt og citronsaft. Sæt til side.
Skyl aspargesene, knæk enderne af dem og skær dem i mindre
stykker. Sæt en gryde vand over og når vandet koger, kom du aspargesene i. Lad
dem lige få et opkog og lad dem så afdryppe. Vend dem derefter – stadig lune -
i blandingen af løg, salt og citronsaft. Når det er afkølet blandes aspargesene
sammen med kyllingeblandingen. Den del af salaten kan laves i forvejen.
Skyl hjertesalaten og skær den ud i smalle strimler. Læg
strimlerne i bunden af et dybt fad. Skær mangoen i tern. Fordel
kyllingeaspargesblandingen udover salaten. Læg mangoternene rundt i kanten af
fadet og så er salaten klar til servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar