Hvis I trænger til en ny tærteopskrift, så kan jeg anbefale denne tærte med marcipan og frugt. Den har en lækker sprød mørdejsbund, et dejligt cremet fyld og den friske frugt på toppen er lige prikken over i'et. Hvilken slags frugt du vil have på, bestemmer du selv.
Jeg serverede tærten for mine fødselsdagsgæster, men det er er også en rigtig fin påsketærte. Opskriften fandt jeg hos Alt for Damerne.
Tærte med marcipan og frugt
Mørdej:
150 g smør
½ dl flormelis
4 dl hvedemel
1 æg
½ spsk vand
Marcipanfyld:
3 æg
2 dl græsk yoghurt 10%
1 dl cremefraiche
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
100 g marcipan
Pynt:
3 kiwier
1 bakke blåbær
Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor og blend det
fint. Tilsæt æg og blend igen. Tilsæt vand, så dejen kan blive samlet. Smør et
stort tærtefad godt og kom dejen i. Det skal lige siges, at opskriften gav lidt
mere dej end der kunne være i mit tærtefad. Så resten af dejen brugte jeg til
en lille ekstra tærte. Stil tærtebunden på køl indtil den skal bages.
Pisk æg og sukker grundigt. Tilsæt yoghurt, cremefraiche og
vaniljesukker og pisk det hele godt sammen. Riv marcipanen ned i fyldet i pisk
igen. Kom fyldet i den ubagte bund. Sæt tærten i ovnen på nederste hylde og bag
den ved 175 grader i 30-40 minutter. Man kan sagtens bage tærten dagen før den
skal bruges og så bare pynte den på selve dagen.
Ved serveringen skæres kiwierne i skiver. Tærten drysses med
flormelis og pyntes med kiwiskiver og blåbær.
Hej Anne
SvarSletTærte er altid godt. Både de salte og de søde. Denne her lyder rigtig lækker og så kan jeg godt lide lidt frisk frugt til kager. Det frisker dem lidt op. Den må prøves, hvis jeg kan skaffe marzipan. God påske.
Inge V.
Ja, jeg er også tærtefan. Og denne er absolut i den bedre ende.
Slet