torsdag den 20. april 2017

Selleri med speltkerner og porre

Nem og rustik hverdagsmad til en kølig aprilaften. Det er hvad du får i dag med denne opskrift, hvor kerner og porrer lægger en solid bund og selleri med lækker topping fuldender retten.





Selleri med speltkerner og porrer
(2 personer)
4 skiver selleri
olivenolie
salt, peber
timian
75 g speltkerner
1 porre
2 dl mælk
50 g flødeost med chili og peber
25 g soltørrede tomater
50 g revet ost

Skær skrællen af selleriskiverne. Pensl dem med salt og peber og drys med timian. Bag selleriskiverne i ovnen ved 200 grader i en halv time.

Imens koges speltkernerne efter anvisningen på pakken. Porren skylles og skæres i strimler. Porren svitses på panden, når de er blevet bløde tilsættes mælk og flødeost og det hele varmes igennem. Når speltkernerne er kogt, blandes de sammen med porrerne på panden.

Porrespelt-blandingen lægges i bunden af et smurt ildfast fad med skiver af bagt selleri ovenpå. De soltørrede tomater skæres ud i små stykker og lægges oven på selleriskiverne. Til sidst drysses med ost. Fadet sættes i ovnen små 10 minutter til osten er smeltet. Serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar