fredag den 27. januar 2017

Masser af gode film og rigtig lækker mad i Aarhus

Jeg arbejder som frivillig i den lokale biograf.  Blandt andet er jeg med til at booke film og det betyder, at jeg tre-fire gange om året er til Filmtræf. Her vises en masse af de kommende måneders film.

Her i denne uge har jeg netop været til tre dages Filmtræf i Aarhus. Om dagen ser jeg film, om aftenen er mine film-kollegaer og jeg ude og spise. Denne gang spiste vi bl.a. på restauranten Den Rustikke og det var en super god oplevelse, så den vil jeg fortælle mere om her.

Restauranten har rødder i det italienske og franske køkken. Deres koncept er, at de hver dag tilbyder en tre-retters menu, hvor man kan vælge mellem to forretter, to hovedretter og to desserter. Derudover har de altid Rib-Eye og 3 gode oste på menuen. De skifter menuen ud ca. en gang om ugen.


Til forret valgte jeg Jomfruhummerbisque serveret med urter i filodej. Nøj, det smagte godt. Det havde bare den perfekte blanding af fedme og sødme sammen med en dejlig kraftig smag. Filodejen med urter var også lækker omend ikke helt nemt at styre.


Til hovedret valgte jeg Mørksej med kål og urteskum. Lige noget for en kålelsker som mig. Der var 3 slags kål - grønkål, blomkål og romanescokål. Derudover var der jordskokker og så nogle dejlig sprøde rodfrugtchips. Fisken havde en god konsistens og en rigtig fin smag. Alt i alt var også denne ret superlækker.


Og så til desserten. Jeg valgte Havrekage med passionssorbet. Og endnu en gang var det bare lækkert. En havrekage der smagte som havregrynskager i deres allerbedste udgave med lige præcis den rette mængde farin. Og dertil den skønneste friske passionsfrugtsorbet. Mums.

Det er det bedste måltid, jeg længe har fået. Og så var det ikke en gang dyrt. 189 kroner for tre retter, som virkelig var en oplevelse.

Så hermed får Den Rustikke i Aarhus mine varmeste anbefalinger.

Og så var der jo også filmene. Som sagt så jeg mange og ikke alle var da lige gode.

De tre danske film jeg så, kan jeg godt anbefale.
"3 Ting"er en spændingsfilm med Nikolaj Coster-Waldau som den højtbegavede Mikael, en bankrøver der er blevet overtalt til at vidne mod de øvrige bankrøvere fra et stort røveri.

Filmene "Du forsvinder" (efter en bog af  Christian Jungersen) og "Aminas breve" (efter en bog af Jonas T. Bengtsson) er to meget forskellige film, men de handler begge om at være normal eller ikke være normal. I "Du forsvinder" får skolelederen Frederik en hjernesvulst, der ændrer hans personlighed. Svulsten bliver fjernet, men spørgsmålet er, om Frederik kan gøres ansvarlig for sine handlinger, mens han var syg.

I "Aminas breve" bliver filmens hovedperson - Janus (fremragende spillet af Esben Smed) lukket ud efter at have opholdt sig på et psykiatrisk hospital. Men kan han egentlig klare sig selv ude i den virkelig verden?

Blandt de udenlandske film må jeg indrømme, at de to film jeg bedst kunne lide var to "feel-good"-film. Den ene hedder "Kærlighed kender ingen grænser ", ja det hedder den altså.Det lyder banalt, men det er faktisk en rigtig fin kærlighedshistorie om Seretse, en sort prins fra Botswana, som forelsker sig i en hvid engelsk kvinde i tiden lige efter 2. verdenskrig. Kærligheden er gengældt, men deres forhold var absolut ikke populært - hverken blandt de hvide eller de sorte.

Den anden film hedder "Their finest". Den handler om et filmhold, der under 2. verdenskrig har fået til opgave at lave en film, der skal løfte moralen blandt englænderne under krigen. Også i den film er der en kærlighedshistorie, men det er samtidig et rigtig fint tidsbillede af London under krigen.

Alle ovenstående film kommer i løbet af foråret, så hold øje med dem.
2 kommentarer:

 1. Tak for film introduktion, der bliver nok et par at gå efter. Lækker mad, til rimelige penge det er altid dejligt. Ikke det dårligste frivillige job at have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt at se en god film. Og du har ret, det er et rigtig godt job at have som frivillig.
   Anne

   Slet