søndag den 11. marts 2018

Blomkål med kikærter og spinat

En dejlig enkel hverdagsret, som udsprang af et halvt blomkålshoved, som lå i køleskabet. Hvad skulle det nu lige bruges til? Efter at have surfet lidt på nettet fandt jeg frem til, at det skulle være noget med kikærter og krydderier. Og kokosmælk er også godt. Og spinat. Det blev der så en rigtig god ret ud af.





Blomkål med kikærter og spinat
(2 personer)
½ halv løg
olivenolie eller kokosolie
salt
1 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
karry, spidskommen, koriander
250 g blomkål
100 g kikærter
1-2  dl bouillon
1 dl kokosmælk
2 håndfulde frisk spinat
cashewnødder
Hak løget fint i olivenolie eller kokosolie i en gryde. Svits løget i olie i 5-7 minutter. Tilføj finthakket hvidløg og ingefær, svits et minut. Tilføj karry, spidskommen og koriander. Vend rundt.
Hak blomkålen i en minihakker, så den ikke bliver alt for finthakket. Kom blomkålen i gryden sammen med kikærter, bouillon og kokosmælk. Varm det hele igennem 5 minutter til blomkålen bliver blød.
Tilsæt spinaten og vend det hele rundt. Lad det hele småsimre 5 minutter.
Server med hakkede cashewnødder og lidt finthakket forårsløg eller koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar