Som udgangspunkt brugte jeg en
opskrift, som jeg havde fundet hos Emma Martiny. Jeg lavede lidt om på opskriften, bl.a. tilføjede jeg en
gang speltkerner for at gøre salaten mere mættende. Brug den som en let
hovedret eller som tilbehør til kød.
Salat med gule beder, ristet squash og feta
(2 personer)
2 gule beder
dressing:
mynte
citronsaft
olivenolie
salt, peber
1 dl speltkerner
½ squash
50 g fetaost
½ spsk græskar
Skræl bederne og skær dem i meget tynde skiver, eventuelt med
et mandolinjern. Del skiverne i halve, evt. kvarte afhængig af størrelsen. Pisk
alle ingredienser til dressingen sammen. Vend bedeskiverne i dressingen og sæt
det hele køligt en times tid.
Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken. Lad dem køle
af. Skær squashen i tern. Svits squashternene på panden i lidt olie, til de får lidt farve. De skal stadig have
bid. Lad også squashternene køle af.
Anret bedeskiverne i et rundt lag på et fad eller to
tallerkener. Bland speltkerne og squashtern sammen og kom det oven på
bedeskiverne. Smuldr fetaost henover og drys med græskarkerner. Værsgo, så har
du en lækker salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar