Du kan lave den tærtedej, som jeg har brugt her eller du kan
bruge din egen yndlingstærtedej.
Tærte med porre, pastinak, æble og ost (min version)
(4 personer)
Tærtedej
100 g fuldkornsspeltmel
100 g hvedemel
100 g smør
salt
Fyld:
2 porrer
smør eller olivenolie
1 pastinak
250 g hytteost
2 groftrevne æbler
3-4 æg, afhængig af størrelsen
1 dl revet ost
Lav dejen først. Hak smørret i melet og smuldr det godt ud.
Tilsæt salt og saml dejen med lidt vand. Lad den stå koldt, mens du gør fyldet
klart.
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Riv pastinakken
fint. Svits porrerstykkerne i lidt smør eller olivenolie til de begynder at
falde sammen. Tilsæt revet pastinak og timian og svits grønsagerne ca. 10
minutter.
Kom æg og hytteost i en skål sammen med salt og peber og pisk
det hele sammen. Vend de svitsede grønsager i sammen med de revne æbler. Vend
det hele godt rundt.
Kom tærtedejen i en smurt tærteform og bag tærten 15
minutter ved 200 grader. Fordel fyldet i tærten og bag den yderligere 25-30
minutter ved 180 grader. Efter et kvarter drysses resten af osten over.
Serveres sammen med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar