onsdag den 14. marts 2018

Tærte med porre, pastinak, æble og ost

Foråret er (forhåbentlig snart) på vej. Men de nye forårsgrønsagerne må vi vente lidt på endnu. Så i dag får I opskriften på en rigtig god tærte med vintergrønsager som porrer og pastinak og så er der også lige et par æbler i. Denne kombination af ingredienser til fyld i en tærte havde jeg ikke set før, jeg fandt den hos Smag på Aarhus.

Du kan lave den tærtedej, som jeg har brugt her eller du kan bruge din egen yndlingstærtedej.





Tærte med porre, pastinak, æble og ost (min version)
(4 personer)
Tærtedej
100 g fuldkornsspeltmel
100 g hvedemel
100 g smør
salt
Fyld:
2 porrer
smør eller olivenolie
1 pastinak
250 g hytteost
2 groftrevne æbler
3-4 æg, afhængig af størrelsen
1 dl revet ost

Lav dejen først. Hak smørret i melet og smuldr det godt ud. Tilsæt salt og saml dejen med lidt vand. Lad den stå koldt, mens du gør fyldet klart.

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Riv pastinakken fint. Svits porrerstykkerne i lidt smør eller olivenolie til de begynder at falde sammen. Tilsæt revet pastinak og timian og svits grønsagerne ca. 10 minutter.

Kom æg og hytteost i en skål sammen med salt og peber og pisk det hele sammen. Vend de svitsede grønsager i sammen med de revne æbler. Vend det hele godt rundt.

Kom tærtedejen i en smurt tærteform og bag tærten 15 minutter ved 200 grader. Fordel fyldet i tærten og bag den yderligere 25-30 minutter ved 180 grader. Efter et kvarter drysses resten af osten over.

Serveres sammen med dagens salat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar