fredag den 4. maj 2018

Majroebiks med linser og spejlæg

Majroer er ikke noget jeg har brugt så tit, men i sidste kasse fra Aarstiderne var der et par majroer. Hvilket passer mig fint, da jeg synes at majroer er gode grønsager, som giver en god afveksling. Jeg kan lide dem både rå og tilberedt.

Her er de brugt sammen med majs, radiser og grønne linser. Serveret sammen med et spejlæg, blev det til en slags alternativ biksemad.




Majroebiks med linser og spejlæg
(1 person)
½ dl grønne linser
150 majroe
bouillon
50 g majs
5-6 radiser
1 æg
salt, peber
dressing:
æbleeddike
sennep
olivenolie
honning
salt

Kog linserne efter anvisningen på pakken.

Skræl majroen og skær den i store tern. Del radiserne i 4 dele. Pisk ingredienserne til dressingen sammen.

Når linserne er ved at være kogt, kommes en halv deciliter bouillon på panden. Når det koger, kommes majroeternene på. Lad dem simre et par minutter og hæld så eventuelt overskydende bouillon fra. Steg ægget som spejlæg.

Kom lidt olie på panden og svits majroetern og radiser et par minutter. Tilsæt majs og kogte grønne linser samt salt og peber og varm det hele igennem.

Anret grønsagerne på en tallerken, dryp dressingen over og klip gerne lidt friske krydderurter over. Serveres med spejlæg og eventuelt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar