tirsdag den 2. december 2014

Anne Naturglad i Madrid 1

Noget om byen Madrid og noget om tapas...

Så er jeg atter tilbage efter min søster-tur til Madrid. Selvom Madrid er kendt for sine mange solskinstimer, var det ikke noget vi mærkede meget til, da det regnede en hel del, mens vi var der. Det er knap så sjovt at gå rundt i byen, småfrysende og med paraply. Men bortset fra vejret var det en rigtig dejlig tur, hvor vi fik set en masse - butikker, fødevarmarkeder, tapasbarer, caféer, flotte bygninger, et par seværdigheder, spansk julepynt m.m.

Man kan roligt kalde Madrid en storby. Med lidt over tre millioner indbyggere (6 millioner hvis forstæderne tælles med) er den Europas tredjestørste by. Vi så selvfølgelig kun en lillebitte del af den, men nok til at vi blev godt og grundigt trætte i fødderne af at vandre gade op og gade ned.

 Og gader er der masser af, både de små hyggelige med sjove butikker
og små tapasbarer hvor folk står i lag...

...og de store butiksstrøg med mærkevarebutikker og masser af trafik.

Der er masser af hyggelige pladser - her er det Plaza Espana, som vi boede ved siden af

Og masser af træer og små eller større grønne områder, hvilket er et stort plus i mine øjne

Alt i alt en rigtig dejlig by at færdes i - og jeg er sikker på, at den er endnu bedre, når det ikke regner og er koldt. 


Så er der jo maden, især deres tapas er noget helt særligt og det koncept fik vi afprøvet flere gange. Det der med flere små anretninger af spændende ting man kan dele og smage er rigtig godt. På den måde kom vi igennem en del forskellige anretninger.

Mixed tapas med lidt af det hele

 Chorizo i cider og grillet kød

 Kylling med æg, kartofler og grøn peber

 Kødboller med kartofler og chilitomatsovs

 Kroketter med ost og skinke

Brød med kalvekød og peberfrugt

En paella måtte vi også have, men den var nu ikke meget ved

Det var lidt om byen og om tapas, men så vi så ikke nogle museer? Jo det gjorde vi og det kan I se mere om i næste indlæg, hvor der også kommer lækre kager m.m.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar