tirsdag den 29. marts 2011

Grøn tærte

Dagens tærte er grøn i mere end en forstand. Dels er den ”grøn” i betydningen – uden kød. Og dels er den grøn, da den er fyldt med porrer og broccoli, som jo er ret så grønne grønsager rent farvemæssigt. Tærtedejen er lavet med olie i stedet for smør/margarine og den blev heldigvis sprød og ikke sej. Og så er der mandler i fyldet, hvilket er med til at give en dejlig knasende modvægt til det ellers bløde fyld. Opskriften har jeg fundet på Sæson for god smag.

Grøn tærte
(4 personer eller 2 personer to dage)
3 spsk olie
3 spsk vand
1 dl grahamsmel
150 g hvedemel
1 knsp salt
1 æg
250 g broccoli
3 porrer
4 æg
150 g hytteost
¾ tsk salt
peber
100 g reven ost – gerne magert
50 g mandler
Kom olie, vand, de to slags mel og salt i en skål og bland det sammen. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med ægget. Udrul dejen og kom den i en smurt tærteform. Del broccolien i små buketter. Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde skiver. Kog broccoli og porrer i letsaltet vand ca. 5 minutter og afdryp dem i en sigte. Rør broccoli, porrer, æg, hytteost, salt, peber, ost og mandler sammen. Fordel massen i tærten. Bag den i ca. 50 minutter ved 175 grader.
Serveres med dagens salat.

1 kommentar:

  1. Uhmm, igen en lækker tærte fra din hånd :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet