lørdag den 5. januar 2013

Farsbrød med selleri og rodfrugtesauté


Dejlig vintermad med grønsager…

…her i form af et farsbrød og en gang rodfrugtesauté. Farsbrødet er lavet efter min egen ide ud fra nogle ting, jeg gerne ville have brugt. Opskriften på rodfrugtesautéen fandt jeg i bogen ”Grønt” skrevet af bl.a. Gitte Heidi Rasmussen, Hanne Bloch m.fl. Bogen er udkommet på Gyldendals Forlag.


Farsbrød med selleri, ost og tomater
(3-4 personer)
500 g skinkefars
1 dl mælk
1 æg
100 g fintrevet rodselleri
25 g soltørrede tomater, finthakket
175 g camembert, skåret i små tern
tørret salvie
salt, peber
Kødet røres med mælk, æg og krydderier. Finthakket tomat og camembert i tern tilsættes. Farsen lægges i et ildfast fad og formes til et farsbrød. Drysses med rasp og sættes i ovnen ved 175grader i 45 minutter. Derefter sættes temperaturen op til 225 grader og farsbrødet får lige et kvarter til.

Note: Den revne selleri gjorde, at farsbrødet fik en god fugtig konsistens samtidig med at det også gav lidt smag. Næste gang vil jeg nok prøve at komme mere selleri i.


Rodfrugtesauté – min version
(4 personer)
2 dl hvedekerner
1 fed hvidløg
1 porre, hakket groft
2 gulerødder, skrællet og skåret i tern
1½ rødbede, skrællet og skåret i tern
1 pastinak, skrællet og skåret i tern
½ dl olivenolie
Herbes de Provence
salt, peber
revet hård ost, f.eks Castello Reserve Präst
Hvedekernerne koges i bouillonen efter anvisningen på posen. Rødbedeternene koges i ca. 5-10 minutter. Olien varmes på en stor pande og porren tilsættes og svitses lidt. Derefter tilsættes gulerods- og pastinaktern og de steges i olien sammen med porren i 10-15 minutter. Rødbedeternene tilsættes og der steges endnu et par minutter. Til sidst blandes hvedekernerne i og det hele varmes igennem og smages til med krydderier. Ved serveringen drysses med revet ost.

Note: Hvis man synes, at sautéen er lidt for tør, kan man evt. servere lidt cremefraiche til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar