tirsdag den 15. januar 2013

Marineret spidskålssalat med feta og kapers


Som tilbehør til en fiskeret…

…lavede jeg for nylig denne salat, som stammer fra Det danske mesterskab i salat, en læserkonkurrence, der var i Politiken sidste forår. Salaten er også med i Tina Scheftelowitz bog: ”Suveræne salater – året rundt ”. En bog der helt klart kan anbefales til alle der elsker salater og grønsager. Jeg fulgte nogenlunde opskriften, men brugte dog spidskål i stedet for hvidkål, som der var brugt i den oprindelige opskrift.


Marineret spidskålssalat med feta og kapers - min version
(4-6 personer)
400 g spidskål (jeg kom også lige det sidste af en rest rødkål i)
3 spsk kapers
35 g græskarkerner
1 lille bdt persille
75 g fetaost/salatost
3 spsk olivenolie
1½ spsk citronsaft
1 fed hvidløg
1 tsk flydende honning
salt, peber
Snit spidskålen meget fint. Marinaden laves ved at blande olie, citronsaft, honning, salt og peber med presset hvidløg. Marinaden vendes med kålen og kapers og derefter skal salaten trække i en times tid.  Lige inden serveringen blandes fetatern i sammen med hakket persille og græskarkerner. Man kan evt. riste græskarkernerne på en pande, inden man kommer dem i salaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar