søndag den 13. januar 2013

Kartoffelfad med hytteost og champignon


En dejlig vintergrønsagsret…

…bagt i ovnen sammen med æg og hytteost. Jeg fandt opskriften hos Arlaog ændrede den lidt undervejs – brugte flere champignon og forårsløg i stedet for porrer, da jeg ingen porrer havde på lager.


Kartoffelfad med hytteost - min version
(2 personer eller 1 person 2 dage)
400 g kartofler i tynde skiver
200 g champignon i skiver
3 forårsløg, grofthakket
timian
salt, peber
olivenolie
250 g hytteost
2 æg
Kom kartoffelskiverne i en gryde med kogende vand og lad dem stå i vandet ca. 3 minutter. Hæld vandet fra og damp kartoffelskiverne, så noget af væden forsvinder. Smør et ildfast fad med olie og bland kartoffelskiverne og forårsløg i fadet. Krydr med timian, salt og peber. Læg champignonskiverne ovenpå og krydr igen. Dryp lidt olivenolie over inden grønsagerne sættes i ovnen. Kartoffelfadet skal bage ca. en halv time ved 200 grader. Hytteost, æg, salt og peber røres sammen og hældes over grønsagerne. Derefter sættes fadet i ovnen endnu en halv time. Serveres med dagens salat.

Note: Jeg synes godt at retten kunne tale lidt mere smag, så næste gang skal den krydres mere.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar