tirsdag den 8. januar 2013

Kikærtepostej


Er du fan af kikærter…

…så er denne postej måske noget for dig. Jeg syntes i hvertfald, at den var god. Noget blev spist til aftensmad sammen med salat. Noget af den blev brugt til frokost de næste dage og det sidste kom i fryseren til senere brug i madpakken.Opskriften fandt jeg på viskalspise.dk

 Der er vist mad til et par dage!

Som aftensmad: Et par skiver med salat til

Kikærtepostej – min version
(4 personer)
2 dåser kikærter
2 store løg
1 stor gulerod
½ squash
bouillonterning
1 dl saltede jordnødder
2 spsk hvedemel
½ spsk olie
Dræn og skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Derefter moses de groft. Løgene skrælles og rives groft. Gulerod og squashen rives groft. De revne grønsager steges sammen med bouillon ved høj varme i fem minutter mens der jævnligt røres. Jordnødderne hakkes groft og blandes sammen med de øvrige ingredienser. Det hele hældes i en brødform beklædt med bagepapir, hvor det fordeles jævnt. Toppen af postejen pensles med olivenolie. Postejen bages ved 200 grader i ca. 50 minutter, hvorefter den hviler 10 minutter. Serveres med dagens salat.

2 kommentarer:

  1. Hvor lyder det dog lækkert, billigt og nemt :D Det ville sikkert klæde mit SU-budget med sådan en omgang til madpakken, og er sikker på det smager skønt - elsker kikærter.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne,
      Hvis du kan lide kikærter, så er det her nok lige noget for dig. Og det er heller ikke dyr mad, så selv en studerende kan få råd :-)

      Slet