søndag den 17. oktober 2010

Blomkålsroulade

Her er en opskrift med blomkål, hvor man kan snige blomkålen uden den stort set bliver opdaget. Ikke at jeg selv har et problem med blomkål. Jeg kan godt lide blomkål, dog helst ikke udkogt og uden modstand, når man tygge på den. Men gerne i salater, supper og gratiner. I denne opskrift, som ikke hører til de allernemmeste, bliver blomkålen brugt i en roulade. Opskriften er fra ”Vegetarretter – De bedste opskrifter fra hele verden” – en vegetarkogebog, jeg har haft glæde af mange gange. Jeg har ændret lidt på opskriften, brugte bl.a. spinat i stedet for brøndkarse.


Blomkålsroulade:
(2 personer)
½ halvt blomkålshoved, delt i buketter
2 delte æg
50 g revet ost
30 g hytteost
en knivspids muskatnød
1 tsk sennep
salt, peber
100 g frossen og optøet spinat
30 g smør
2 spsk hvedemel
1 dl yoghurt eller mager cremefaiche
20 g revet ost
30 g hytteost

Beklæd en rouladeform med bagepapir. Jeg havde ikke en rouladeform, men brugte en lille bradepande. Kog blomkålsbuketterne til de lige akkurat er møre og skyl dem under koldt vand. Kom blomkålen i en foodprocessor eller pres dem gennem en sigte. Pisk æggeblommerne og rør dem i blomkålen sammen med 30 g revet ost og hytteosten. Smag til med muskatnød, sennep, salt og peber. Pisk æggehviderne til de er stive, men ikke for faste og vend dem forsigtigt i. Fordel blandingen i formen og bag den ved 190 grader i 20-25 minutter.
Smelt smørret i en lille gryde. Kog spinaten under omrøring i 3 minutter. Rør mel i, derefter yoghurt/cremefraiche og lad det simre 2 minutter. Rør ostene i.
Vend rouladen ud på et fugtigt viskestykke, hvor der blevet lagt bagepapir over. Fjern bagepapiret fra rouladen og lad den stå et minuts tid, så dampen kan slippe ud. Smør fyldet på til ca. 2, 5 cm fra kanterne. Rul rouladen sammen, begynd fra den smalle ende. Gør det forsigtigt, da den nemt går i stykker. Læg rouladen over på en bageplade med bagepapir, drys med den resterende ost og sæt den i ovnen 5 minutter. Server straks, hvis den skal spises varm. Men den kan også serveres kold.
Jeg servede den med brød og gulerodsråkost med jordnødder.

Note: Jeg havde fået købt hel frossen spinat, i stedet for hakket. Så det var lidt svært at skære nogle pæne skiver. Men smagen fejlede ikke noget og konsistensen heller ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar