Mit yndlingsprogram i TV har indtil for nylig været River
Cottage – Veg Every Day
For en grønsagselsker som mig er det et rigtig dejligt
program, der svælger i spændende grønsager og grønsagsretter. Vi får allerede
en del grønsager hjemme hos os, men der må godt være endnu flere. Så nu vil jeg
prøve at lave mine madplaner med udgangspunkt i en eller to vegetaropskrifter
hver uge og så fylde op de øvrige dage med kødretter. For selvom jeg elsker
grønsager, kan jeg også godt lide kød. Så jeg har ingen planer om at blive
vegetar – men gerne spise meget mere vegetarmad.
I sidste uge blev det til en gammel kending, nemlig en
champignonpaté, som jo kan laves på mange måder. Opskriften jeg brugte og som
jeg stort set fulgte, fandt jeg her.
Champignonpaté
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
1½ dl kogte ris
3 store hakkede løg
1-2 fed finthakket hvidløg
2 æg
timian
salt, peber
Bland champignon, nødder, løg, hvidløg og timian. Det hele
svitse i lidt oliemargarine. Blandingen hældes i en skål og de kolde ris, æg,
fløde og krydderier tilsættes. Det hele røres godt sammen. Fyldes i smurt
ildfast fad eller en 1½ l form. Bages ved 175 grader i en time.
Note: Jeg valgte at komme massen i en ildfast fad og det var
vist meget godt, da den blev temmelig løs i det. Men det smagte rigtig godt,
faktisk havde jeg helt glemt, hvor godt det smager. Og her kan jo også
eksperimenteres med mange forskellige ingredienser. Rester kan bruges til pålæg
eller man kan tilsætte lidt mel og forme massen til deller, som kan stegs på
panden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar