søndag den 3. januar 2016

Pandekager med fyld af kartofler, spinat og gorgonzola

I dag trodsede jeg den bidende kulde og tog med Dansk Vandrelaug på tur ved Langeskov. Det var koldt, men solen skinnede det meste af tiden og det var rigtig dejligt.

Efter sådan en tur er det dejligt med nem mad på menuen. Og hvis man er så heldig at have et par pandekager i fryseren og nogle kogte kartofler, så er det rigtig hurtigt at lave nedenstående pandekager med lækkert fyld. Har man ikke pandekager i fryseren, må man bage nogle først f.eks. efter denne opskrift .Og har man ikke kogte kartofler tilovers, må man koge nogle først. Men det bliver stadig nogle lækre pandekager.
Pandekager med fyld af kartofler, spinat og gorgonzola
(1-2 personer)
2 tykke pandekager
150 g kogte kartofler
100 g frisk spinat
½ dl bouillon
olivenolie
salt, peber
50 g gorgonzola
cremefraiche, skyr eller lign.

De kogte kartofler skæres i tern og steges på panden i olie til de bliver gyldne. Krydr med salt og peber. Kartoflerne sættes til side. Spinaten hakkes groft og svitses på panden, til den begynder at falde sammen. Tilføj bouillon og lad det simre til det meste af væden er kogt ind. Gorgonzola røres med cremefraice, skyr eller hvad du nu bruger, til det er blevet en tyk smørbar masse. Gorgonzolamassen smøres ud på pandekagerne, spinat spredes ud ovenpå og til sidst lægges kartoffelternene på midten af pandekagerne. Pandekagerne rulles sammen og varmes 10 minutter i ovnen. Serveres med dagens salat. Om der er mad til en eller to afhænger af hvor sulten du er og hvor meget salat du laver til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar