Kulde og vintervejr – det må helt bestemt være suppevejr.
Dagens suppe er med jordskokker, en af de få grønsager, jeg ikke er så vild
med. Egentlig kan jeg bedst lide dem i rå tilstand i salat, men denne
jordskoksuppe blev faktisk rigtig lækker. Opskriften har jeg fra Kirsten Skaarups
bog: Kirsten Skaarups grønne køkken.
Jordskoksuppe med kokos (min version)
(2-3 personer)
50 g porre
lidt finthakket citrongræs
2 spsk olivenolie
300 g jordskokker
saften fra ½-1 limefrugt
6 dl grønsagsbouillon
3 kapsler af stjerneanis
1½ dl kokosmælk
1 bdt persille
Skær porren i mindre stykker. Svits porre og citrongræs i
olie i 4-5 minutter. Skræl jordskokkerne og skær dem i små tern. Læg dem straks
i vand tilsat limesaft. Tag et par dl fra og kom resten i gryden. Hæld bouillon
ved, tilføj stjerneanis og kog suppen under låg i ca. 15 minutter. Tag de tre
stjerneanis op og blend suppen. Kom den tilbage i gryden, tilsæt kokosmælk og
varm det hele igennem. Smag til med salt, peber og limesaft. Tilsæt de sidste
jordskokker, bring suppen i kog og server straks med et drys persille på
toppen. Brød serveres til.
Andre gode supper:
Peberfrugtsuppe
Broccolisuppe med kylling
Græskarsuppe med salvie og skinke
Andre gode supper:
Peberfrugtsuppe
Broccolisuppe med kylling
Græskarsuppe med salvie og skinke
Ingen kommentarer:
Send en kommentar