Nogle gange kan grønkål være rødlig eller næsten helt sort.
Den smager nu på samme måde som den grønne, men ser selvfølgelig lidt
anderledes ud. Her er den sorte/røde grønkål brugt i en pilau eller pilaf. En
pilau er oprindeligt en risret, men her er der brugt quinoa. For år tilbage så
man ofte opskrifter på pilau, men det er længe siden, jeg sidst er stødt på
ordet. Indtil jeg for nylig fik opskriften på denne pilau i kassen fra
Aarstiderne. Jeg lavede lidt om på opskriften undervejs.
Quinoa-pilau med appelsin, abrikoser og grønkål (min
version)
2 (personer)
1 løg
olivenolie
1-2 spsk cashewnødder, grofthakkede
1 dl quinoa
2 dl bouillon
1 dl grofthakkede tørrede abrikoser
1 appelsin - økologisk
100 g grønkål
salt, peber
Pil løget, hak det fint og sauter det sammen med
cashewnødderne i en gryde med lidt olie. Tilsæt quinoa og bouillon efter 3-4
minutter og lad det hele simre under låg ca. 10 minutter. Riv skrællen på
appelsinen og pres saften. Tilsæt skal og saft sammen med abrikoser, læg låg på
gryden og lad det småsimre yderligere 5 minutter. Hak grønkålen ret fint, vend
den rundt i pilauen og varm det hele igennem. Jeg spiste pilauen som tilbehør
til kylling.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar