søndag den 6. marts 2016

Farspostej med rodselleri,æbler og nødder

Der er flere gode ting ved postejer. Dels kan de laves af mange forskellige ting både med og uden kød og dels egner de sig fortrinligt som tilskud til madpakken – hvis man altså ikke får spist det hele. Denne postej er en god blanding af hakket kød, havregryn og grønt. En god måde at strække kødet og få brugt en rest selleri. Inspirationen til denne opskrift fandt jeg i  Politiken. Her kaldte de det en efterårspostej, men vejret er jo lidt efterårs- vinteragtigt i øjeblikket, så må maden vel også gerne være det.





Farspostej med rodselleri, æbler og nødder
(2 personer)
1 æg
½ dl havregryn
400 g oksefars
1 lille løg
60 g rodselleri
½ æble
40 g hasselnødder
rosmarin, frisk hvis du har det – ellers tørret
salt, peber

Start med at pisket æg med en gaffel. Tilsæt havregrynene så de kan stå i blød, mens du laver resten. Riv sellerien fint og æblet groft i en skål. Hak løget fint. Hak hasselnødderne groft og kom halvdelen i skålen sammen med det hakkede løg. Tilsæt farsen, æg og havregryn og rør det hele godt sammen. Hvis du bruger frisk rosmarin, hakkes det fint og ellers tilføjer du bare det tørre krydderi. Krydr med salt og peber. Kom farsen i et smurt ovnfastfad. Drys resten af nødderne samt lidt rosmarin ind over. Bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Serveres med salat og kartofler eller brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar