Der er flere gode ting ved postejer. Dels kan de laves af mange forskellige ting både med og uden kød og
dels egner de sig fortrinligt som tilskud til madpakken – hvis man altså ikke
får spist det hele. Denne postej er en god blanding af hakket kød, havregryn og
grønt. En god måde at strække kødet og få brugt en rest selleri. Inspirationen
til denne opskrift fandt jeg i Politiken. Her kaldte de det en efterårspostej, men vejret er jo lidt efterårs- vinteragtigt i øjeblikket, så må maden vel også gerne være det.
Farspostej med rodselleri, æbler og
nødder
(2 personer)
1 æg
½ dl havregryn
400 g oksefars
1 lille løg
60 g rodselleri
½ æble
40 g hasselnødder
rosmarin, frisk hvis du har det –
ellers tørret
salt, peber
Start med at pisket æg med en
gaffel. Tilsæt havregrynene så de kan stå i blød, mens du laver resten. Riv
sellerien fint og æblet groft i en skål. Hak løget fint. Hak hasselnødderne
groft og kom halvdelen i skålen sammen med det hakkede løg. Tilsæt farsen, æg
og havregryn og rør det hele godt sammen. Hvis du bruger frisk rosmarin, hakkes
det fint og ellers tilføjer du bare det tørre krydderi. Krydr med salt og
peber. Kom farsen i et smurt ovnfastfad. Drys resten af nødderne samt lidt
rosmarin ind over. Bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Serveres med salat
og kartofler eller brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar