tirsdag den 29. marts 2016

Bagte karamelliserede rodfrugter og bulgur med valnødder og edamamebønner

Åh nej, ikke rodfrugter igen! Og dog, de sidste (forhåbentlig) skal bruges inden de nye dejlige forårsgrønsager kommer. Jeg har masser af gange lavet ovnbagte rodfrugter på mange forskellige måder, men denne opskrift var faktisk rigtig lækker. Endnu en god opskrift jeg har fundet hos Kirsten Skaarup.  Bortset fra enkelte undtagelser har jeg fulgt opskriften.


Bagte karamelliserede rodfrugter og bulgur med valnødder og bønner
(2 personer)
500 g blandede rodfrugter (jeg brugte gulerødder, rødbeder, selleri og pastinak)
1½ spsk olie
1 spsk ahornsirup
salt
1½ dl fuldkornsbulgur
4 tørrede abrikoser
2-3 dl vand
75 g edamamebønner
15 g valnødder
frisk mynte
3 spsk tahin
3 spsk varmt vand
½ dl fløde
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 spsk chilisauce
2 spsk sesamfrø
Skræl grønsagerne. Skær dem  igennem til mindre, men ikke små stykker. Læg grønsagerne på en bageplade med bagepapir. Rør olie og sirup sammen i en skål og pensl grønsagerne med halvdelen af denne blanding. Drys lidt salt over. Bag grønsagerne ved 200 grader i 20 minutter. Vend grønsagerne, pensl dem igen og bag dem yderligere ca. 20 minutter.
Abrikoserne skæres i tern og kommes i en gryde sammen med bulgur og lidt salt. Vand tilsættes. Lad bulguren simre 10 minutter, hold øje med at den ikke koger tør. Tilsæt evt. mere vand. Sluk gryden og tilsæt edamamebønner, grofthakkede valnødder og grofthakket mynte.

Rør tahin med varmt vand, olie, chilisauce, fløde og citronsaft. Rist sesamfrøene på en varm pande. Drys halvdelen over dippet og den anden halvdel over grønsagerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar