Åh nej, ikke rodfrugter igen! Og dog, de sidste
(forhåbentlig) skal bruges inden de nye dejlige forårsgrønsager kommer. Jeg har
masser af gange lavet ovnbagte rodfrugter på mange forskellige måder, men denne
opskrift var faktisk rigtig lækker. Endnu en god opskrift jeg har fundet hos Kirsten Skaarup. Bortset fra enkelte undtagelser har jeg fulgt opskriften.
Bagte karamelliserede rodfrugter og bulgur med valnødder og
bønner
(2 personer)
500 g blandede rodfrugter (jeg brugte gulerødder, rødbeder,
selleri og pastinak)
1½ spsk olie
1 spsk ahornsirup
salt
1½ dl fuldkornsbulgur
4 tørrede abrikoser
2-3 dl vand
75 g edamamebønner
15 g valnødder
frisk mynte
3 spsk tahin
3 spsk varmt vand
½ dl fløde
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 spsk chilisauce
2 spsk sesamfrø
Skræl grønsagerne. Skær dem
igennem til mindre, men ikke små stykker. Læg grønsagerne på en
bageplade med bagepapir. Rør olie og sirup sammen i en skål og pensl
grønsagerne med halvdelen af denne blanding. Drys lidt salt over. Bag grønsagerne
ved 200 grader i 20 minutter. Vend grønsagerne, pensl dem igen og bag dem
yderligere ca. 20 minutter.
Abrikoserne skæres i tern og kommes i en gryde sammen med
bulgur og lidt salt. Vand tilsættes. Lad bulguren simre 10 minutter, hold øje
med at den ikke koger tør. Tilsæt evt. mere vand. Sluk gryden og tilsæt
edamamebønner, grofthakkede valnødder og grofthakket mynte.
Rør tahin med varmt vand, olie, chilisauce, fløde og
citronsaft. Rist sesamfrøene på en varm pande. Drys halvdelen over dippet og
den anden halvdel over grønsagerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar