Lun salat med linser, rodselleri, æble og nødder
(1 person som hovedret, 2 personer som tilbehør)
½ dl grønne linser
laurbærblad
bouillon
100 skrællet rodselleri
citronsaft
en lille håndfuld hasselnødder
½ æble
dressing:
olivenolie
sesamolie
lidt nøddebalsamico
æbleeddike
sennep
salt og peber
frisk citrontimian eller almindelig timian
Linserne koges i bouillon sammen med et laurbærblad i ca. 25
minutter. Den skrællede selleri skæres i lange tynde strimler. Strimlerne koges
i 3 minutter i vand med lidt citronsaft i. derefter afdryppes de.
Hasselnødderne ristes på panden til de får farve. Æblet skæres i tern.
Ingredienserne til dressingen piskes sammen. Selleristængerne vendes med
finthakket timian og lægges nederst på tallerken. Linserne hældes ovenpå.
Dressingen dryppes over linserne. Øverst kommes æbletern og nødder. Kan spises
som hovedret evt. med brød til eller som tilbehør til kød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar