Lun salat med ovnbagt blomkål, kikærter, tomater og feta
(1 person)
150 g blomkål
100 g kikærter (fra dåse eller kogte)
olivenolie
hel spidskommen
½ lille løg, finthakket
1 tsk harissa
En håndfuld frisk koriander (bredbladet persille kan også
bruges)
2 tomater
25 g fetaost
½ citron
Tænd ovnen på 175 grader. Del blomkålen i små buketter. Vend
dem i olie, salt og spidskommen. Bag dem i ovnen på bagepapir i ca. 20
minutter. Tilføj kikærter og bag yderligere 10 minutter. Svits det finthakkede
løg i olie til de bliver bløde. Rør harissa i sammen med ½ spsk vand. Vend
blomkål og kikærter med løgblandingen samt tomater skåret i både. Kom
grønsagerne i en skål. Riv korianderen i mindre stykker og bland den i
grønsagerne. Pris citronsaft henover og smuldr med fetasalat. Så er salaten
klar til servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar