tirsdag den 10. maj 2016

Forårsmad - ovnbagt æggekage med grillet grønt

Dagens ret er en rigtig tøm køleskabet-ret. I grønsagsskuffen var der en rest aubergine, en rest squash, og nogle cherrytomater. I køleskabet var bl.a. en æggehvide, hvor blommen var brugt til noget andet og et stykke Danablu. Sammen med æg og hytteost fik jeg lavet en fin æggekage.




Ovnbagte æggekage med grillet grønt
(1-2 personer)
en lille halv aubergine
en halv squash
4 cherrytomater
1 æggehvide
2 æg
100 g hytteost
25 g Danablu

Skær aubergine og squash i tynde stykker på den lange led. Pensl dem med olie og steg dem på grillpanden, til de får farve. Pisk æggehvide og æg sammen med hytteost. Kom æggemassen i et smurt ildfast fad. Læg aubergine- og squashskiver i æggemassen. Halver cherrytomaterne og kom ligeledes dem i æggemassen. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time. Læg evt. stanniol over, hvis den bliver for mørk. Drys Danablu over ved serveringen og server salat og evt. brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar