Laks med savoykål, edamamebønner og perlespelt
(1 person)
½ dl perlespelt
4 kålblade af savoykål
50 g edamamebønner, frosne
1 stk. laksefilet med skind
1 spsk sesamfrø
½ citron, revet skal og saft
2 spsk skyr
½ bdt. dild
Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Kom
edamamebønner i kogende vand et par minutter og lad dem afdryppe. Kom
kålbladende i kogende vand og lad dem koge 3 minutter. Tag dem op og lad dem
afdryppe. Rør skyr med citronsaft. Skyld dilden, hak den og bland den i skyren.
Steg laksefileten, først 10-12 minutter på skindsiden. Kom sesamfrø og
citronskal på den anden side. Vend laksestykket rundt og steg et par minutter
på den anden side. Det ene kålblad lægges på en tallerken. De øvrige kålblade
skæres i tynde strimler. Når perlespelten er kogt færdig, hældes vandet fra.
Perlespelten blandes med savoykål og edamamebønner. Laksen lægges (dekorativt) på kålbladet,
perlespeltkålblandingen serveres til sammen med skyrcitrondip.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar