søndag den 8. maj 2016

Laks i grønt - med savoykål og edamamebønner

Det har været en weekend med masser af solskin og grønne nyudsprungne træer. Grøn er helt sikkert forårets farve. Og mens vi venter på de danske friske grønne asparges, så får du en opskrift med laks i grønt. Ikke som bøgetræsgrøn eller aspargesgrøn, men som grøn i savoykål og edamamebønner.




Laks med savoykål, edamamebønner og perlespelt
(1 person)
½ dl perlespelt
4 kålblade af savoykål
50 g edamamebønner, frosne
1 stk. laksefilet med skind
1 spsk sesamfrø
½ citron, revet skal og saft
2 spsk skyr
½ bdt. dild

Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Kom edamamebønner i kogende vand et par minutter og lad dem afdryppe. Kom kålbladende i kogende vand og lad dem koge 3 minutter. Tag dem op og lad dem afdryppe. Rør skyr med citronsaft. Skyld dilden, hak den og bland den i skyren. Steg laksefileten, først 10-12 minutter på skindsiden. Kom sesamfrø og citronskal på den anden side. Vend laksestykket rundt og steg et par minutter på den anden side. Det ene kålblad lægges på en tallerken. De øvrige kålblade skæres i tynde strimler. Når perlespelten er kogt færdig, hældes vandet fra. Perlespelten blandes med savoykål og edamamebønner. Laksen lægges (dekorativt) på kålbladet, perlespeltkålblandingen serveres til sammen med skyrcitrondip.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar