lørdag den 18. juni 2016

Dejlig uge i sommerhus ved Limfjorden - og en lækker tærte med kyllingefars og asparges

Så er jeg tilbage igen efter en rigtig dejlig uge i sommerhus med familien. Sommerhuset lå i Lundø i nærheden af Skive. Det var et hus vi havde lejet og det lå rigtig godt med direkte udsigt til Limfjorden. Det var ikke vejr til at sidde ude og spise hver dag, men vi kunne stadig nyde udsigten over vandet, når vi sad inde og spiste.

 Dejlig siddeplads i haven

 Men denne plads med udsigt over vandet var nu favoritten

Det var som sagt ferie og madlavning var ikke det der stod øverst på listen over aktiviteter. Vi havde fordelt dagene imellem os, så vi hver havde en maddag og de øvrige dage hjalp vi hinanden. På min maddag lavede jeg en rigtig dejlig dejfri tærte med kyllingefars og asparges. Den får du opskriften på nedenstående.


Dejfri tærte med kyllingefars, asparges, tomater og feta
(6 personer)
450 g hakket kyllingefars
1 porre (løg kan også bruges)
olivenolie
1 æg
salt, peber
1 bdt grønne asparges
3 store tomater
5 æg
1 dl cremefraiche
hvidløgspasta (købt på tube i Budapest)
½ bøtte fetaost med persille og hvidløg
Porren hakkes fint og svitses i lidt olie på panden, til porrestykkerne er blevet bløde. De afkøles lidt og røres så i kyllingefarsen sammen med porrer, æg og krydderier. Et stort tærtefad smøres og farsen fordeles over fadets bund og sider - ligesom en tærtedej. Brug evt. en ske dyppet i koldt vand til at glatte farsen ud med. Farsbunden bages i ovnen 20 minutter ved 200 grader. Aspargsene skylles og aftørres. Den nederste stykke knækkes af. Tomaterne skæres i store skiver. Æggene piskes med cremefraiche og hvidløgspasta. Når kødbunden har bagt 20 minutter tages den ud og evt. overskydende vædske hældes fra. Aspargesene lægges hele ved siden af hinanden, gerne lidt forskudt til de dækker bunden. Tomatskiverne lægges ovenpå og til sidst hældes æggemassen over. Tærten sættes i ovnen igen og skal denne gang bage 40 minutter. Når der mangler ca. 15 minutter af bagetiden, smuldres fetaosten ud over. Serveres med salat og brød.

Og ellers kan jeg kun anbefale en tur til Limfjordsområdet. Der er bare et rigtig skønt sted med masser af vand, strande, klinter og smuk natur.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar