Dejlig siddeplads i haven
Men denne plads med udsigt over vandet var nu favoritten
Dejfri tærte med kyllingefars, asparges, tomater og feta
(6 personer)
450 g hakket kyllingefars
1 porre (løg kan også bruges)
olivenolie
1 æg
salt, peber
1 bdt grønne asparges
3 store tomater
5 æg
1 dl cremefraiche
hvidløgspasta (købt på tube i Budapest)
½ bøtte fetaost med persille og hvidløg
Porren hakkes fint og svitses i lidt olie på panden, til porrestykkerne er blevet bløde. De afkøles lidt og røres så i kyllingefarsen sammen med porrer, æg og krydderier. Et stort tærtefad smøres og farsen fordeles over fadets bund og sider - ligesom en tærtedej. Brug evt. en ske dyppet i koldt vand til at glatte farsen ud med. Farsbunden bages i ovnen 20 minutter ved 200 grader. Aspargsene skylles og aftørres. Den nederste stykke knækkes af. Tomaterne skæres i store skiver. Æggene piskes med cremefraiche og hvidløgspasta. Når kødbunden har bagt 20 minutter tages den ud og evt. overskydende vædske hældes fra. Aspargesene lægges hele ved siden af hinanden, gerne lidt forskudt til de dækker bunden. Tomatskiverne lægges ovenpå og til sidst hældes æggemassen over. Tærten sættes i ovnen igen og skal denne gang bage 40 minutter. Når der mangler ca. 15 minutter af bagetiden, smuldres fetaosten ud over. Serveres med salat og brød.
Og ellers kan jeg kun anbefale en tur til Limfjordsområdet. Der er bare et rigtig skønt sted med masser af vand, strande, klinter og smuk natur.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar