onsdag den 1. juni 2016

Rejse til Budapest 2: En tur til Buda, strudels og to gange and

På andendagen var der udflugt til Buda om formiddagen. Budapest består af to bydele, Buda og Pest, som ligger på hver sin side af Donau. På Buda-siden er der bakket og her bor de mere velhavende. På Pest-siden er der fladt og her bor alle de andre indbyggere.


Der er mange flotte bygninger i Buda - Matthiaskirken, Kongeslottet og Fiskerbastionen. Sidstnævnte er en meget speciel bygning (eller bygninger). De er bygget, så de skal forestille noget fra middelalderen, men de blev bygget i 1905. Herfra var der en rigtig flot udsigt ud over Donau og Pest.Dagens frokost var en del af programmet. Vi spiste på  First Strudel House of Buda,  en restaurant med strudel som speciale og det var sjovt at prøve noget af det lokale mad. Først fik vi en strudel med grønsager. Den smagte udemærket. Til hovedret fik vi andelår med kartofler og rødkål (så man næsten kom i julestemning) og til dessert fik vi to slags strudels - en med æble og en med citron og hytteost. Jeg kunne især godt lide den med citron. Mens vi spise kom tjenerne ind med et bord, og så viste de os, hvordan man laver strudels. Bl.a. skal dejen være så tynd rullet ud, at man kan læse en avis igennem den. 

Om eftermiddagen havde vi tid for os selv og jeg gik en tur langs Donau på det der vel må hedde flodpromemaden og kiggede på byen, floden, menneskene og på sporvogne.Om aftenen var jeg ude og spise med nogle andre damer fra gruppen. Vi havde fundet en restaurant lige ved siden af operaen. Restauranten hed meget passende Callas. Her fik jeg and igen, men denne gang i en noget anden sammensætning. Det var andebryst serveret med quinoa, ærteskud og kirsebær. Det var lækkert og meget mere spændende end "juleanden" tidligere på dagen. Ingen kommentarer:

Send en kommentar