mandag den 20. juni 2016

Lækker spread lavet af aubergine og peberfrugter

Lækker krydret spread som kan bruges til at komme på knækbrød eller som dip til chips og grønt. Og har du et par kogte kartofler, kan du skære dem i tern og vende dem i lidt af den gode spread og varme det hele i en gryde. Smuldr lidt fetaost over kartoflerne til sidst, så har du en dejlig kartoffelret. Opskriften fandt jeg i et nummer af Alt for Damerne.






Spread af aubergine og peberfrugt
1 aubergine
½ løg
1 fed hvidløg
2 rødepeberfrugter
lidt vand
lidt chili
salt, peber
røget paprika
lidt æbleeddike
lidt olivenolie
Skræl auberginen og skær den i små tern. Skær peberfrugterne over og fjern kernerne. Skær også peberfrugten i tern. Steg aubergine, læg og hvidløg på en pande til det bliver gyldent. Tilsæt peberfrugt og steg fortsæt til peberfrugterne begynder at blive møre.  Hæld ½ dl vand ved sammen med chili og lad det simre under låg til det hele er mørt. Blend det til en jævn konsistens og krydr med salt, peber, røget paprika, eddike og olivenolie. Kom det på glas og brug det som spread eller dip.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar